woensdag 23 september 2009

Teksten voor thuis

Eén van de doelen die we met de publicatie van de preken op deze site hebben is dat de 'luisteraars van zondag' iets in handen hebben voor de week er na. Je kunt het allemaal nog een rustig nalezen. En als het vragen oproept kun je die stellen (via de website, persoonlijk via email of gewoon rechtstreeks aan mij).
We beschouwen de thema's die in de preek naar vormen komen als belangrijk en willen graag dat de hoorders er verder over nadenken. Om daarbij te helpen staan er zins kort ook één of meerdere verwerkingsvragen onder de preek.Voor deze week zal ik de teksten en de verwerken boven aan de preek zetten.
Sinds deze week staan er ook 'teksten voor thuis' bij. Een stel bijbelgedeelten waarin een onderwerp uit de tekst van zondag aan de orde komt of verder uitgewerkt wordt. In de laatste preek kwam een citaat uit Jesaja 6 naar voren. Jesaja krijgt de opdracht het volk 'horende doof' en 'ziende blind' te maken. De Heer Jezus geeft dit als verklaring voor de 'doofheid' van zijn publiek. Niet alleen nu maar later nog eens in Joh 12 en ook Paulus voert Jes. 6 aan als reden dat veel leden van de Joodse gemeente in Rome niet ontvankelijk zijn voor zijn boodschap. Als je Rom 11 daar nog een bij leest, zie je hoe de profetie van Jesaja via via ook op ons van toepassing kan zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten