vrijdag 12 november 2010

Gesprek op zondag 21 november a.s.

Serie 1 over ons jaarthema 'een missionaire gemeente'  is rond. Afgelopen zondag zochten we samen naar bemoediging voor ons -missionaire- gemeenteleven. Er ligt een hele voorraad moed voor ons klaar bij onze God, schrijft Paulus ons. Ook begrijpen we dat het werkelijk Gods bedoeling is ons de motivatie en de energie voor zo'n gemeenteleven ook werkelijk te geven. Een mooie belofte!


Maar ondanks zo'n geweldige belofte, blijven we stressgevoelige mensen. Beleven we de mogelijkheden die we van onze God krijgen niet al snel als 'weer iets wat we moeten'? Als dat zo aanvoelt, is het al snel te veel. De belofte verandert in een verplichting. En die plicht - een schitterend leven als burgers van het Koninkrijk van God-  komt ons eigenlijk onmogelijk voor. Op zich van goede wil, hebben we de moed en de energie er eenvoudig niet voor. We hebben nog geen idee hoe wij in het bezit komen van wat onze Here ons belooft: motivatie en energie. Of met andere woorden: we voelen ons niet fit genoeg voor zo'n opvallend leven. De vraag is dus: 'Hoe wordt je geestelijk fit? En dat is de titel van de tweede serie preken die ds. Henk van der Velde en ik in het kader van ons jaarthema hopen te houden. Van het geloofsleven van de gemeente komen we nu meer te spreken over ons persoonlijke geloofsleven. Want, we weten het maar al te goed: één goede service maakt je nog geen goede tennisser, daarvoor moet je ER steeds goede kunnen geven. Zo maakt zo nu en dan een goede daad ons nog geen opvallende christenen. We vallen als christenen pas op als we deze goede levensstijl langere tijd kunnen volhouden onder heel uiteenlopende omstandigheden! En dat is topsport, inderdaad! We hebben hebben nog heel wat om over door te praten.
Daarom is er op zondag 21 november de gelegenheid om met elkaar bij te praten over de eerste serie.  Een goede gelegenheid om eens te luisteren naar de indruk die jullie van de eerste serie hebben gekregen en door te praten over onze mogelijkheden én moeilijkheden. Voor collega Van der Velde en mij ook dé gelegenheid om te kunnen horen welke vragen er leven.
Op die zondag hopen we dan ook velen van jullie te horen en te spreken.
Hieronder alvast een korte, schematische, terugblik als voorbereiding op het gesprek.

NB Alle preken zijn op deze site na te lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten